Ilma-vesilämpöpumppu asennettuna Kymenlaaksossa ja Porvoossa

Kymen Lämpöpalvelu Oy on toteuttanut ilma-vesilämpö- tai maalämpöjärjestelmän jo yli tuhanteen kohteeseen Kymenlaakson ja Itä-Uudenmaan alueella. Toimialueemme on Kymenlaakso, Itä-Uusimaa, Kouvola, Kotka, Porvoo ja lähialueet.

Ilma-vesilämpöjärjestelmän toiminta

Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu hyvin sellaisen omakotitalon lämmittämiseen, jossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Lämpöpumppu voidaan asentaa paitsi uudiskohteeseen, sillä voidaan korvata lämmitysremontin yhteydessä vanha, esimerkiksi fossiilista polttoainetta käyttänyt lämpökeskus, joka on ollut yhteydessä vesikiertoiseen järjestelmään.

Lämpöpumppujen toimintaperiaate on, että ne ottavat lämpöenergian joko ulkoilmasta tai maaperästä. Lämpöpumpussa virtaa erittäin kylmää kylmäainetta, joka kohdatessaan lämpimämmän ilman, höyrystyy. Tämä höyry paineistetaan, jolloin se kuumenee. Ilma-vesilämpöpumpusta tämä lämpö johdetaan vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään tai käyttöveteen tai molempiin.

Koska ilma-vesilämpöpumppu ottaa lämpöenergian ulkoilmasta, sen toiminta on tehokkainta silloin, kun pakkanen ei laske alle -15 asteen. Jotkut pumput voivat tuottaa lämpöä sitäkin kylmemmässä, mutta varminta on silti hankkia rinnakkainen järjestelmä oikein kovien pakkasten varalle. Tällainen voi olla vaikkapa sähkölämmitys, jossa lämpöenergian tuottamiseen voidaan käyttää ilma-vesilämpöpumpun omia sähkövastuselementtejä.

Ilma-vesilämpöpumppu on ympäristöystävällinen ja kestävä valinta

Auringon lämmittämä ilma on uusiutuva luonnonvara, ja siksipä voidaankin sanoa, että ilma-vesilämpö on uusiutuvia luonnonvaroja käyttävä lämmitysjärjestelmä.

Lämpöpumppuratkaisuista kaikkein energiatehokkain on maalämpö, mutta ilma-vesilämpö tulee hyvänä kakkosena. Sen asentaminen on nopeampaa, helpompaa ja edullisempaa kuin maalämmön. Etuna on lisäksi, että sopii jokaiselle tontille maaperästä riippumatta. Maalämpökaivon poraaminen ei nimittäin ole kaikkialle mahdollista, jolloin ilma-vesilämpö on mitä loistavin vaihtoehto.

Lämpöpumppuun liittyvistä teknisistä yksityiskohdista, kuten siihen liitettävästä rinnakkaisjärjestelmästä tai vaikkapa monoblock- tai split-tekniikasta, on hyvä keskustella ammattitaitoisen myyjämme kanssa. Ota yhteyttä tai tee tarjouspyyntö. Annamme mielellämme neuvoja myös rahoituksen järjestämiseen.

Huoletonta lämmitystä

Toni Liikanen

LVI-Insinööri
Myynti Kouvola, Iitti, Lapinjärvi, Myrskylä, Orimattila, Luumäki, Heinola
040 151 5535
toni.liikanen@kymenlampopalvelu.fi

Juha Kervinen

Myynti Porvoo, Kotka, Hamina, Pyhtää, Loviisa, Virolahti, Miehikkälä
044 983 1535
juha.kervinen@kymenlampopalvelu.fi

Anssi Eloranta

Huolto
0400 882 112
anssi.eloranta@kymenlampopalvelu.fi

Joonas Tiihonen

Asennus
044 986 2784
joonas.tiihonen@kymenlampopalvelu.fi

Jarno Pirnes

Asennus

Kouvolassa

Varasto
Saarenmaantie 3, 45360 Valkeala (varastotilat)

Kotkassa

Citymarketissa Jumalniementie 8, 48600 Kotka

Avoinna
Maanantaisin ja keskiviikkoisin 12-16.30

Porvoossa

Piispankatu 19, 06100 Porvoo

Avoinna
Maanantaisin ja torstaisin 12-16.30